Hledam autory pro tenhle blog.

Hledam autory pro tenhle blog.Pokud te bada bavi a programujes nebo zacinas tak nevahej a stan se autorem.

čtvrtek 17. března 2011

Test aplikaci - Simulator

Po uspesnem nainstalovani BadaSDK muzeme otestovat funkcnost aplikace.
SDK obsahuje simulator,kterej slouzi na otestovani aplikaci a taktez je moznost otestovat aplikaci primo ve svem mobilu tim ze si tam aplikaci posleme pres usb.
Dnes si ukazeme testovani pres simulator.




V pravo nahore v zalozke "BADA SDK Samples" vybereme aplikaci napr.Calculator.Klikneme pravym tlac.mysi na Calculator a zvolime "Copy into my workspace..."




Aplikace Calculator se nam zobrazi vlevo v zalozke "Project Explorer" Po rozkliknuti se nam zobrazi cela struktura.viz obr.2



Klikneme pravym tl.mysi na projekt Calculator a zvolime "Build project"
Pote se projekt prelozi do strojoveho kodu.



Po spusteni simulatoru klikneme pravym na projekt zvolime "run as" a zvolime prvni moznost "1.Bada simulator Application"


Pokud je vse o.k nabehne simulator a muzeme otestovat funkcnost aplikace.
Simulator obsahuje funkci "Event Injector" ta slouzi na simulovani funkci senzoru,lokace,atd. proste funci mobilu aby jsme byli schopni otestovat funkcnost nase aplikace.
Napr.:Vytvoris program "kompas" a potrebujes otestovat funcnost magn.senzoru.Tak zvolis Event injector v simulatoru zvolis senzor>magnetic a budes posilat data do aplikace.












Priste jsi ukazeme jak otestovat aplikaci primo ve svem mobilu.

Protoze vlastnim Samsung Wave 8500, tak budu navody smerovat prave na tento mobil.V podstate se programovani pro jine samsungu s badou nijak nelisi, akorat muzou mit jine rozliseni a absenci nekterych senzoru a vybaveni.
Nejsem zadnej programator teprve se ucim, tak se predem omlouvam za nektere chyby.
Snad tyhle navody nekomu pomuzou.
Pokud se najde nekdo kdo by se chtel podilet na obsahu tohohle blogu tak budu moc rad.
Tom

1 komentář:

  1. POtreoval bych nejaou aplikaci pro badu kde si vytvorim databasi cheatu atak ale nevim jak to na programovat vis tak pokad to umis dej vedet :D

    OdpovědětVymazat